June 6th, 2011

Salam. Update ringkas jer. Nak upload video tutorial cara buat watermark pada photo kita. Senang jer. Buat simple2 watermark cukup. Lagi nampak kemas. Pendapat saya la. Lain orang lain ragam kan ? Hehe. Saya banyak guna Text Styles yang di download dari web DeviantART. Manakala font pula saya guna jenis Trajan Pro untuk watermak ini. Plugin pulak, saya guna Nik Color Efek Pro. Boleh download di sini.  

Selepas tengok video nih selamat mencuba lah yer. Seronok photoshop nih kalau nak ikutkan. Macam2 boleh buat.

Popularity: 8% [?]

Related Posts

  • [Video] Bukti Al-Quran Mendahului Segala Kemajuan Sains
  • [Video] Imam Al-Mahdi Akan Muncul Apabila Berlaku 2 kali Gerhana Bulan Dalam Sebulan
  • [Video] Tentera Amerika Kencing Ke Atas Mayat Taliban
  • [VIDEO] Install Adobe Photoshop CS5 Di Ubuntu
  • Subwoofer Sonic Gear Pilihan Ku

Tags: , , ,

BicaraHartanah

About the Author

“Reflection is the lamp of the heart. If it departs, the heart will have no light.” - Imam Al-Haddad.

6 Responses to “[VIDEO] Membuat Watermark Pada Gambar Menggunakan Photoshop CS3”

  1. iza Mozilla Firefox Windows says:

    Assalam..
    Waduhh, malasnya nak buat sendiri, byk sgt stepnya.tanganku tak berseni la…

    [Reply]

    Nine MALAYSIA Mozilla Firefox Linux Reply:

    Wsalam Iza hehe, takpe, Iza leh try photoscape. ok jugak :)

    [Reply]

  2. suri MALAYSIA Google Chrome Windows says:

    bro adakah di sebabkan jurugambar skrg pekej diambil mahal kerna kaedah yang mrka gunakan photoshop myebabkan kos upah wedding tu tinggi hee

    [Reply]

    Nine Mozilla Firefox Linux Reply:

    a ah salah satu menggunakan camera yg mahal DSLR tu, pastu diorang edit plak ngan software adobe untuk lebih cantik..sebab tu upah photographer mahal, tapi mmg terbaik..hehe

    [Reply]

  3. suri MALAYSIA Google Chrome Windows says:

    klu mahal rasanya tak sal :) ah kan kita jadi jurugambar secara part time mana tahu RM lumayan buat kita heeee

    [Reply]

    Nine Mozilla Firefox Linux Reply:

    betul tu suri, kalo ada kepakaran n belajar asas semua tu, mmg boleh buat RM banyak hehe :[

    [Reply]