March 13th, 2011

Quick update. Anda berminat untuk memiliki nombor plat kenderaan 2 angka ? Disini, saya ingin menjual nombor plat 2 angka. Nombor plat ini berdaftar bagi negeri Perlis, iaitu RC21. Nombor plat nih masih lagi nama saya. Boleh rujuk di JPJ kalau tak percaya.

Saya ingin menjual nombor plat ini sebab motor nih saya dah tak naik lama dah. Terbiar di rumah abang saya di Perlis (seperti dalam gambar). Saya pikir punya pikir baik saya jual. Saya akan jual nombor plat ini berserta motosikal sekali. Motor lama, Yamaha SS 110 cc warna biru. Motor masih boleh di gunakan lagi.

RC21 : Pandangan Belakang (Yamaha SS)

Harga nombor plat ini saya hendak jual sekali dengan motor sebanyak RM11,000. Harga boleh di runding lagi InsyaAllah. Kawan2. Ini berita tak tipu, pada tahun 2007 , ada seorang Cina dari Johor hendak beli nombor plat ini sebanyak RM8,000. Tapi masa tu saya tak pikir untuk jual lagi. Dia menghantar surat ke alamat rumah saya pada masa tu. Mungkin dia tahu alamat saya melalui JPJ kut. Semak nombor plat dan owner motor ini.

RC21: Pandangan Hadapan (Yamaha SS)

Motor ini sekarang berada di rumah abang saya di Perlis. Boleh tengok dulu kalau berminat. Motor memang takde harga dah. Mungkin RM1,000 jer kalau jual. Yang saya jual agak mahal tu sebab nombor plat 2 angka. Boleh letak di kereta2 mewah anda kalau beli. Sekarang nombor plat bagi negeri Perlis ialah RH. Lagi lama lagi antik kan nombor RC21 tu.

Kalau berminat boleh hubungi @ SMS, Zulfikar Shaari (Mat) di nombor 012-554-9276 @ Zulkarnain Shaari (Nine/Nain) di nombor 017-489-2969 atau email nineshaari@gmail.com. Kita bincang elok2, nego sampai jadi  :) Jangan spam lak ke nombor nih.

Berminat ?? Apa tunggu lagi, jum kita nego sampai jadi….

 

Terima kasih.

* Iklan di Mudah.My saya pun letak, tapi admin tak approve lagi.

Update : Dah Jual :)

Popularity: 31% [?]

Related Posts

  • [QuickPress] : Khutbah Rasulullah SAW Semasa Baginda Sakit
  • [QuickPress] : 3 Golongan Yang Akan Mendiami Bukit Kasturi Di Akhirat Kelak
  • [QuickPress] : Yang Membatalkan Wudhu
  • [QuickPress] : Rahsia Yang Manusia Tidak Tahu
  • [Promote] : Kebaikan Jus Pati Delima Gulshan Nar Eksisi

Tags: , , , , , , ,

BicaraHartanah

About the Author

“Reflection is the lamp of the heart. If it departs, the heart will have no light.” - Imam Al-Haddad.

44 Responses to “Nombor Plat Kenderaan Cantik Untuk Di Jual – RC21”

  1. iza MALAYSIA Mozilla Firefox Windows says:

    As salam..
    Kalau RC25 saya beli..hehehe….
    Tak syg ke nak jual..
    Dah dapat gading bertuah la tu…

    [Reply]

    Nine Mozilla Firefox Windows Reply:

    W’salam Iza…RC25 ? ahehe, ada makna ker plat RC25 tu, ke Iza dah pakai no tu ? :)

    Takde Iza saya jual ada sebab , salah satu nak guna duit sama :) ada satu lagi RC50, tapi yg tu mmg tak jual ….:)

    [Reply]

  2. wazy MALAYSIA Mozilla Firefox Windows says:

    owhh
    yang haritu ko masuk kat mudah xde sambutan ke bro
    hope dari sini nanti ada la yang nak beli

    [Reply]

    Nine Mozilla Firefox Windows Reply:

    mudah.my tak approve bro..diorang refuse..banyak kali aku try…huhu

    nih aku letak kat blog plak..hope ada buyer , slow talk elok2…insyaAllah…

    [Reply]

    Affan CANADA Google Chrome Windows Reply:

    erk, ada org refuse ke.
    kalau jugal melalui jpj takleh?
    ke dapat sikit je

    [Reply]

    Nine Mozilla Firefox Windows Reply:

    a ah diorang refuse..boleh jug amelalui JPJ..aku dah suruh member aku wat n cari..dia jpj..tapi harga ada org mintak RM6K saja…aku malas nak jual ngan harga tu..

    [Reply]

  3. joe MALAYSIA Google Chrome Windows says:

    sempi je no plat tu..tp lg cun klu plat wilayah atau johor..huhu

    [Reply]

    Nine Mozilla Firefox Windows Reply:

    owh kalau wilayah atau johor mesti org nak rasanya…nih sebab plat Perlis kurang sikit org berminat… =(

    [Reply]

  4. Affan CANADA Google Chrome Windows says:

    wow, nice no.
    rilek je motor pakai hehe

    [Reply]

    Nine Mozilla Firefox Windows Reply:

    moto lama bro..no 2 angka nih ada satu lagi RC50..yg tu ayah aku letak kat kereta dia..time amik no nih dulu aku pakai moto jer.. =(

    [Reply]

  5. Mohd Isa Mozilla Firefox Windows says:

    wah, kalau aku ada duit ni. aku dah rembat nine. damn shit…serius viutyyyy….

    [Reply]

    Nine Mozilla Firefox Windows Reply:

    no lama..tapi dua angka..aku letak kat plat.com.my sama..ahehe..21 tu ok cuma RC jer kurang kan..kalo ko nak beli aku jual kat ko jer Isa..sng cite ..aku nak guna duit nih sebenarnya hehe

    [Reply]

    Mohd Isa Mozilla Firefox Windows Reply:

    tapi kalau dapat RJ45 lagi best ni…:) market gila…

    [Reply]

  6. Jay Damien MALAYSIA Mozilla Firefox Windows says:

    WOW!!! kalau aku ade duit, aku pun nak beli… ermmm, tapi aku suke no 69

    [Reply]

    Nine Mozilla Firefox Windows Reply:

    69 ? ada makna unutk ko ek Jay ? ada ko try tgk kat plat.com.my..mungkin mahal sikit kalau plat luar :)

    [Reply]

    Jay Damien MALAYSIA Mozilla Firefox Windows Reply:

    sebab ari kawan2 aku bnyk pakai ni, nanti leh jadi geng… hehe

    [Reply]

    Nine Mozilla Firefox Windows Reply:

    orh yaka ..geng 69 ek plat..cool tu :)

    [Reply]

    Jay Damien MALAYSIA Mozilla Firefox Windows Reply:

    haha~ kalau convoy mmg gempak sume plat number same.. :)

  7. Wan Perlis MALAYSIA Mozilla Firefox Windows says:

    wow rm 11 000 tu
    nnt belanja ak ikan bakaq kola perleh nine

    [Reply]

    Nine Mozilla Firefox Windows Reply:

    kalo dapat buyer insyaAllah aku belanja ko..skrg takde buyer lagi… =(

    [Reply]

  8. mancai MALAYSIA Mozilla Firefox Windows says:

    kalau re l ada orang nak jual roger2 bro… huhuhu

    [Reply]

    Nine Mozilla Firefox Windows Reply:

    Cantik..tq bro Mancai…saya bagi sikit kat bro kalau ada buyer :)

    [Reply]

  9. acapz Mozilla Firefox Windows says:

    no ong ni. hehe. kt forum2 bro xtry?. huhu. mudah asl diew reject?. wtf. lol.

    [Reply]

    Nine Mozilla Firefox Windows Reply:

    no ong ek ? tak de org beli tak ong lagi hehe..ntah dia reject harga kut..tapi aku publish kat plate.com.my, mudah n senang jer..hehe

    [Reply]

  10. Fazreen MALAYSIA Mozilla Firefox Windows says:

    Memang cun. Motor kris family saya dah 10 tahun memang mcm2 rosak2. baru2 ni ada cina nak beli sebab no plate cantik..bapa sy terus jual dan angkat motor baru. no atas ni memang cantik. rare. kalau ada rezeki sy nak beli

    [Reply]

    Nine Mozilla Firefox Linux Reply:

    owh ye ke..sempoi Een…saya pun duk cari duit ngan berniaga cam nih..ada org minta rm9k jer. kira untung dah tu, tapi harga plate makin lama makin naik tu biar dulu..kalo rm10K mmg saay lepas..Een asal kedah kan..dekat ja kita :)

    [Reply]

  11. muz Mozilla Firefox Windows says:

    pada aku ade 1 plet (J 747) mcm boieng 747 tu..siap gan motor gak baru g keluar kedai sapa berminat halox2 lah 016-600 7093 muz bukak 15k harga leh runding sikit g

    [Reply]

    Nine MALAYSIA Mozilla Firefox Linux Reply:

    try letak kat plate.com.my…situ banyak buyer nak……cantik no tu….

    [Reply]

  12. aq memerlukanya Internet Explorer Windows says:

    bang lau motor x de duit klau abang jual kaberauter ke tau exzos ss ke leh jge sye nak sngat sbb sye nye exzos hilang mse bln puasa ni…hrge bape bang, sye hrp murah lah sikit sbb dah rye ni….

    [Reply]

    Nine MALAYSIA Mozilla Firefox Linux Reply:

    moto cam ni ada org pakai lagi ke skrg ? moto dah jual sekali plate…

    [Reply]

  13. aq memerlukanya Internet Explorer Windows says:

    abg kat area mne..

    [Reply]

    Nine MALAYSIA Mozilla Firefox Linux Reply:

    ku lim & Perlis

    [Reply]

  14. S4M MALAYSIA Safari Mac OS says:

    Bro, no plate ini dah jual belum? Saya minat..

    [Reply]

    Nine Mozilla Firefox Windows Reply:

    ada tulis kat bawah tu, dah jual =(

    [Reply]

  15. S4M MALAYSIA Safari Mac OS says:

    ?ok, thank bro.

    [Reply]

    Nine Mozilla Firefox Windows Reply:

    Welcome bro, iMac ker MBP bro pakai ?

    [Reply]

  16. mat MALAYSIA Google Chrome Windows says:

    ada sape nk beli nombo aku tak.no rumah aku no 1 .jual murah2 harga boleh bincang sampai lebam

    [Reply]

    Nine MALAYSIA Mozilla Firefox Ubuntu Linux Reply:

    Owh ok, boleh dibawa ketengah.

    [Reply]

  17. OSHiN Mozilla Firefox Windows says:

    RE224 ada.

    [Reply]

    Nine MALAYSIA Mozilla Firefox Windows Reply:

    Try letak kat plate.com.my. Dulu depa contact saya dari site tu. No Rezza tu lawa.

    [Reply]

  18. Taty Remy MALAYSIA Google Chrome Windows says:

    saya berminat nak cari no plat RH ada yg pakai..saya nak beli..

    [Reply]

    Nine MALAYSIA Mozilla Firefox Windows Reply:

    try contact n tanya Irfan nih : irffansabri.90@gmail.com Contact : 0195544421

    [Reply]

  19. Useful information. Fortunate me I found your site
    accidentally, and I’m shocked why this twist of fate didn’t took
    place earlier! I bookmarked it.

    [Reply]

  20. Pretty component to content. I simply stumbled upon your web site
    and in accession capital to say that I acquire in fact loved account your blog posts.
    Anyway I’ll be subscribing in your augment or even I achievement you get
    right of entry to constantly fast.

    [Reply]